Informatieavond zonnepanelen Oosterbeek en Renkum

Foto:

Op dinsdag 29 en woensdag 30 april vinden in Oosterbeek en Heelsum twee informatieavonden plaats over het plaatsen van zonnepanelen op huurhuizen van woningstichting Vivare. Op initiatief van Vivare-huurder Jos van der Schot kwam eind februari een groep van 25 mensen bijeen op het gemeentehuis om te kijken hoe op deze manier meer zonne-energie kan worden opgewekt in de Renkumse dorpen. 

Op de bijeenkomst, die mede georganiseerd werd door Rijn en IJssel Energie en Vallei Energie, waren huurders, energiedeskundigen, een vertegenwoordiger van woningstichting Vivare, een medewerker van de Woonbond en enkele gemeenteambtenaren aanwezig. Samen hebben ze zich to doel gesteld om deze zomer minimaal 30 huurwoningen van zonnepanelen te voorzien. Dit zou de kiem zijn van waaruit de lucratieve toepassing van zonne-energie kan doorgroeien.
Tot nu toe zijn het vooral huiseigenaren die zonnepanelen aanschaffen. Voor huurders lijkt dit op het eerste gezicht lastig omdat het dak waarop de panelen moeten komen niet van henzelf is, maar van de verhuurder. Door dit slim en gezamenlijk aan te pakken kunnen ook huurders profiteren van de voordelen van duurzame energie. “Op termijn leveren die vrijwel gratis elektriciteit,” stelt Jan de Wit van Rijn en IJssel Energie.
De energiecoöperaties Rijn en IJssel Energie en Vallei Energie bieden huurders die kunnen en willen investeren in zonnepanelen een ontzorgingspakket aan. Dit pakket omvat hulp bij het maken van afspraken met de woningstichting, advies over de aanschaf, beoordeling van offertes van installateurs, btw-regelingen en andere haken en ogen. “Zo hoeft niet iedereen zelf het wiel uit te vinden,” aldus Arien van der Maas van Vallei Energie.
Om het aanbod en de voordelen van zonnepanelen toe te lichten vinden er twee informatieavonden plaats. Op 29 april organiseert Rijn en IJssel Energie een avond in het Gemeentehuis in Oosterbeek (Generaal Urquhartlaan 4). Op 30 april organiseert Vallei Energie een avond in Buurtcentrum De Hucht in Heelsum (Dorrestijnplantsoen 1). 
Meer informatie:
http://www.valleienergie.nl/index.php/uw-gemeente/renkum
http://www.rijnenijsselenergie.nl/samen
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen