Kasteelheren continueren samenwerking duurzaam erfgoed

Foto:

Bilderberg Renkum en de stichting Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) hebben de meerjarige huurovereenkomst voor Bilderberg Kasteel Doorwerth met vijf jaar verlengd. Beide ‘kasteelheren’, Peter van den Tweel namens GLK en Dries van der Vossen namens Bilderberg, tekenden hiertoe de samenwerkingsovereenkomst.

Al sinds de jaren ’70 werken de (toenmalige) stichting Geldersche Kasteelen en Bilderberg nauw samen. Kasteel Doorwerth is één van de zeven opengestelde kastelen die de stichting beheert in Gelderland. Het koetshuis wordt door Bilderberg geëxploiteerd samen met Bilderberg Hotel Klein Zwitserland en Restaurant De Kromme Dissel. Kasteel Doorwerth biedt gasten van Bilderberg daarmee een unieke propositie op de markt voor trouwerijen, ceremoniële bijeenkomsten en stijlvolle evenementen.
“Wij zijn bijzonder verheugd deze huurovereenkomst opnieuw te hebben kunnen verlengen. Bilderberg heeft door de jaren heen groot respect getoond voor de historische waarde van dit kasteel, en zet zich daadwerkelijk in voor het duurzaam onderhoud en het bevorderen van de toegankelijkheid van dit bijzondere erfgoed,” aldus directeur/bestuurder Peter van den Tweel van Geldersch Landschap en Kasteelen. 
Ook algemeen directeur Dries van der Vossen van Bilderberg is positief over de samenwerking: “We zijn er bijzonder trots op om het koetshuis van dit bijzondere Gelderse kasteel te mogen voeren binnen onze collectie hotels en het is op dit kasteelplein dat een aantal van onze meest gedenkwaardige ontvangsten en trouwpartijen hebben plaatsgevonden.”
Museumweekend 5 en 6 april
Wie Kasteel Doorwerth met eigen ogen wil bekijken, kan terecht op zaterdag 5 en zondag 6 april tijdens het Museumweekend. Geldersch Landschap & Kasteelen opent dan Kasteel Doorwerth èn de kastelen Ammersoyen, Cannenburch, Hernen, Rosendael en Verwolde tegen gereduceerd tarief. (Lees ook: Gelderse-kastelen-open-tijdens-Museumweekend)
Foto onder: Dries van der Vossen (links) en Peter van den Tweel bij het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
samenwerkingbhr-glk
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden