Gelderse kastelen open tijdens Museumweekend

Foto:

Op zaterdag 5 en zondag 6 april is het Museumweekend. Net als de afgelopen jaren doet ook Geldersch Landschap & Kasteelen weer mee met onder meer de kastelen Doorwerth en Rosendael. Ze zijn deze dagen te bezoeken tegen gereduceerd tarief. 

Kasteel Doorwerth (foto boven)
Oppermachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom, ligt kasteel Doorwerth. Vandaag de dag bekend vanwege zijn opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. In de loop der eeuwen hebben diverse families het complex uitgebeid tot zijn huidige vorm.
Op 5 en 6 april is het kasteel geopend van 11.00 – 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). Bezoekers kunnen het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Entree € 7,60 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 4,20 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Reserveren is niet nodig. Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.
 
Kasteel Rosendael
Alsof je er zo in kunt trekken! In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Bekend tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park met o.a. de bedriegertjes.
rosendael-kasteel-pr-foto
Kasteel Rosendael (foto: GLK)
 
Op 5 en 6 april is het kasteel geopend van 11.00 – 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). Kasteelbezoek is met rondleiding, het park kan naar keuze met of zonder rondleiding bezocht worden. Entree: € 7,60 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 4,20 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Reserveren is niet nodig. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Meer informatie: www.glk.nl/evenementen
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen