Wel files, geen chaos bij demonstratie Arnhem

ARNHEM – De landelijke demonstratie heeft in Arnhem niet tot grote problemen geleid. De opkomst leek minder dan verwacht. Er ontstonden wel files tijdens de langzaamaanactie, maar de chaos bleef uit.

Na een uitgebreide instructie vertrok de stoet demonstranten om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Gelredome. In totaal ging het om zo’n twintig auto’s. Met een snelheid van 50 km/h ging het over de Pleijroute richting Velperbroek. Na een rondje ging het weer retour. De groep werd begeleid door de politie, maar viel tijdens de route uiteen. Een gedeelte van de auto’s reed minder hard dan het toegestane minimum van 50 km/h. Achter deze groep ontstond dan ook de file. Doordat beide groepen bleven rijden, was de overlast beperkt en bleef chaos op de toegangswegen naar de route uit.
i6cmmo5wbhcsowxdm75xizje6
Landelijke actie
In Arnhem kwam het initiatief voor de demonstratie van de actiegroep “Arnhemmers zijn het zat”. De actie maakte deel uit van de landelijke actiedag tegen het beleid van het huidige kabinet. Op de snelwegen ten noorden van Arnhem hebben actievoerders enige tijd de A12/A50 lamgelegd, in Nijmegen liepen demonstranten enige tijd rondjes over het Keizer Karelplein. Hier was een noodverordening afgekondigd.
Foto’s © Arnhem Nieuws
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
ydsyiojeqkgeuqj0quqzbr3zk
arrsldzr9tf4qmo6gr1ucdpl9 
meaalhjnuna8jynj17o9x661u 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen