Hergebruik verzorgingshuizen uitkomst voor senioren met AOW 

Foto:

ARNHEM – Hergebruik van verzorgingshuizen tot zelfstandige appartementen kan een uitkomst zijn voor senioren met alleen AOW. Dat is de mening van Corona Wonen, een alliantie van ruim 20 zorgorganisaties verspreid over Nederland.

“Niet iedereen heeft de middelen om de hoge kosten van het organiseren van zorg en welzijn thuis te betalen”, aldus Guus Bannenberg, bestuurder van zorgorganisatie Van Neynsel in Den Bosch en tevens voorzitter van Corona Wonen. “Bovendien beschikken zelfstandige appartementen in voormalige verzorgingshuizen veelal over goede voorzieningen en een mooi aanbod aan activiteiten, dat zelfstandigheid ondersteunt, het sociaal netwerk versterkt en eenzaamheid tegengaat”. 
 
Corona Wonen ontwikkelt al enkele jaren met succes aantrekkelijke arrangementen van wonen, zorg en welzijn in zelfstandige woonappartementen, voor een belangrijk deel ook in bestaande verzorgingshuizen. In Arnhem en in Den Bosch worden bijvoorbeeld nu op meerdere locaties all-inclusive arrangementen aangeboden in zelfstandige appartementen met een compleet aanbod aan voorzieningen en activiteiten voor een prijs die ook voor senioren met alleen AOW haalbaar is. 
De verwachting is dat de vraag naar betaalbare all-inclusive arrangementen zal toenemen, daar waar commerciële aanbieders zich vooral richten op de midden en hogere inkomens. Veel zelfstandige appartementen in voormalige verzorgingshuizen hebben een aparte slaapkamer, een belangrijke wens van senioren. Maar verder vinden zij naarmate ze ouder en kwetsbaarder worden de gezelligheid, veiligheid en beschikbaarheid van diensten vaak belangrijker dan de oppervlakte van de appartementen. 
Doordat zorgteams in het gebouw aanwezig zijn is de reactietijd op alarmering ook veel sneller dan thuis en veel voormalige verzorgingshuizen liggen op mooie centrale locaties. Corona Wonen pleit er daarom voor goed te kijken naar de mogelijkheden van hergebruik van verzorgingshuizen.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen