Stroomstoring Arnhem-Noord voorbij

ARNHEM – In Arnhem-Noord hebben woensdagochtend een kleine duizend huishoudens urenlang zonder stroom gezeten. Volgens netbeheerder Liander ging het om de postcodegebieden 6810, 6819, 6820, 6821 en 6829. Dat zijn onder meer de wijken Geitenkamp, Klarendal en Sint Marten. De stroomstoring begon rond 4.15 uur. Onder meer bij Omroep Gelderland…

ARNHEM – In Arnhem-Noord hebben woensdagochtend een kleine duizend huishoudens urenlang zonder stroom gezeten.

Volgens netbeheerder Liander ging het om de postcodegebieden 6810, 6819, 6820, 6821 en 6829. Dat zijn onder meer de wijken Geitenkamp, Klarendal en Sint Marten. De stroomstoring begon rond 4.15 uur. Onder meer bij Omroep Gelderland aan de Rosendaalseweg viel de elektriciteit uit. Dat zorgde daar overigens niet voor problemen, want de nieuwe noodstroomvoorziening in het pand bleek feilloos te werken.

Complexe storing

Volgens Liander ging het om een complexe kabelstoring, waardoor het lang duurde voordat het probleem was opgelost. De getroffen huishoudens die langer dan vier uur geen stroom hadden, krijgen een vergoeding van minimaal 35 euro. Ze hoeven daar niets voor te doen, want het geld wordt automatisch overgemaakt.

ALS-patiënt getroffen

De stroomstoring trof ook een Arnhemmer met de dodelijke spierziekte ALS. Volgens zijn vrouw zat hij ‘aan de beademing en het zuurstof’. De accu deed het nog, maar ze was bang dat die er mee op zou houden. Monteurs gingen later ter plaatse om de man acuut te helpen.

2044026_fullimage_Arnhemmer.jpg

Reacties op Twitter

Op Twitter was er ook veel aandacht voor de stroomstoring.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden