Kaiser: zeker 7 Syriëgangers uit Arnhem

ARNHEM – Er zijn zeker 7 jongeren uit Arnhem naar Syrië afgereisd. Dat zei burgemeester Kaiser van Arnhem zondag in het tv-programma In Gelderland Live. Tot nu toe werd een getal van 4 genoemd. In augustus zijn 2 jongens in Duitsland aangehouden die naar Syrië zouden afreizen, en vorige week…

ARNHEM – Er zijn zeker 7 jongeren uit Arnhem naar Syrië afgereisd. Dat zei burgemeester Kaiser van Arnhem zondag in het tv-programma In Gelderland Live. Tot nu toe werd een getal van 4 genoemd.

In augustus zijn 2 jongens in Duitsland aangehouden die naar Syrië zouden afreizen, en vorige week werd bekend dat 2 anderen onderweg naar Syrië zijn.

Arnhem is de enige stad buiten de Randstad waar de radicalisering van moslimjongeren een probleem is. De gemeente Arnhem maakt met behulp van onder andere jongerenwerkers en deskundigen een plan om jongeren die radicaliseren te helpen.

Volgende maand zijn er twee bijeenkomsten, waarin medewerkers van betrokken organisaties getraind worden om signaleren van radicalisering te herkennen en hoe daar mee om te gaan. Moeders van jongens die naar Syrië zijn afgereisd komen volgende week samen om met elkaar te praten en hun zorgen te delen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden