‘Bewindvoerders Huissen voeren schrikbewind’

HUISSEN – De Bond van Wetsovertreders (BWO) vraagt de kantonrechter in Arnhem het bewindvoerdersbedrijf Tijssen uit Huissen te ontslaan. Het bedrijf helpt mensen die door lichamelijke of psychische problemen hun eigen financiën niet kunnen regelen. Volgens de BWO voert het bedrijf een schrikbewind en wordt het leefgeld van de cliënten…

HUISSEN – De Bond van Wetsovertreders (BWO) vraagt de kantonrechter in Arnhem het bewindvoerdersbedrijf Tijssen uit Huissen te ontslaan.

Het bedrijf helpt mensen die door lichamelijke of psychische problemen hun eigen financiën niet kunnen regelen. Volgens de BWO voert het bedrijf een schrikbewind en wordt het leefgeld van de cliënten regelmatig ingetrokken als ze anderen, met name ex-gedetineerden, helpen.

Het gaat voornamelijk om ex-gedetineerden uit de gevangenis in Arnhem-Zuid. Volgens de BWO lopen schulden daardoor op en worden mensen op straat gezet. 

Tijssen: laster

Mevrouw Tijssen van het bedrijf stelt dat het om laster gaat. Volgens haar gaat het om een ex-gedetineerde die een cliënt van Tijssen dwong hem huisvesting te verlenen. Zij zegt dat ze het leefgeld heeft ingehouden om zo de cliënt uit de handen van de ex-gedetineerde te houden. Dit alles conform de regelgeving.

Naar verwachting zal de kantonrechter het verzoekschrift binnen twee weken behandelen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden