Speelgoedbanken druk in de weer voor de Sint

WAGENINGEN – Dit jaar zijn opnieuw meer kinderen afhankelijk van de Speelgoedbank en andere initiatieven voor 5 december. Dat blijkt uit een kleine rondgang langs instellingen. De Speelgoedbanken in Gelderland zijn deze weken erg druk met het inzamelen van speelgoed voor Sinterklaas. Alleen al in Wageningen gaat het om zo’n…

WAGENINGEN – Dit jaar zijn opnieuw meer kinderen afhankelijk van de Speelgoedbank en andere initiatieven voor 5 december. Dat blijkt uit een kleine rondgang langs instellingen. De Speelgoedbanken in Gelderland zijn deze weken erg druk met het inzamelen van speelgoed voor Sinterklaas. Alleen al in Wageningen gaat het om zo’n 250 tot 270  kinderen die zonder de inzet van de Speelgoedbank niets in hun schoen zouden krijgen. Dat zijn er zo’n 70 meer dan vorig jaar. ‘En elke week komen er nog 2 tot 4 kinderen bij op dit moment’, zegt Bert van de Weerd van de Wageningse Speelgoedbank.

Vierduizend gezinnen

De speelgoedbank Arnhem is iedere woensdagochtend open voor het brengen van gebruikt speelgoed. In Arnhem en directe omgeving krijgen zo’n honderd kinderen cadeautjes via de bank. Dat is nog erg weinig en komt omdat de bank pas deze zomer is gestart. ‘Waarschijnlijk zijn er in Arnhem en directe omgeving wel 4000 gezinnen die aanspraak kunnen maken op de speelgoedbank’, zegt Brechtje Wijdeveld van de Arnhemse bank. De Doetinchemse bank krijgt hulp van scholieren van het Graafschap College. Zij zamelen voor een leerproject speelgoed in voor 5 december.

Nieuw speelgoed

Overigens krijgen de kinderen niet alleen tweedehands speelgoed. In Arnhem schonk een kinderboekwinkel nieuwe boeken. In Wageningen mogen ouders voor elk kind nieuw speelgoed uitzoeken bij een online speelgoedzaak in Ede. Gelderland heeft inmiddels Speelgoedbanken en andere Sinterklaasinzamelingsacties in onder meer Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Nijmegen, Tiel, Wageningen en Zevenaar.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden