Arnhem wil legale wietteelt

ARNHEM – De gemeenteraad van Arnhem wil dat burgemeester Kaiser zich in Den Haag hardmaakt voor legale wietteelt. In Nederland mag wiet worden verkocht, maar het kweken en leveren aan coffeeshops is illegaal. ‘Een kromme situatie’, vindt een meerderheid in de raad.De raad wil dat Kaiser er bij minister Opstelten…

ARNHEM – De gemeenteraad van Arnhem wil dat burgemeester Kaiser zich in Den Haag hardmaakt voor legale wietteelt. In Nederland mag wiet worden verkocht, maar het kweken en leveren aan coffeeshops is illegaal. ‘Een kromme situatie’, vindt een meerderheid in de raad.

De raad wil dat Kaiser er bij minister Opstelten op aandringt een oplossing te zoeken voor deze zogenoemde achterdeurproblematiek. D66, GroenLinks en SP in Arnhem pleitten vorige week voor een proef met legale teelt en aanvoer van wiet. Opstelten liet al snel weten dat hij zulke experimenten afwijst.

Maandagavond kregen D66, GroenLinks, SP en PvdA in de raad ruime steun voor hun motie waarin ze Kaiser oproepen in Den Haag een vuist te maken naar Opstelten. Ze vinden dat de politie veel tijd kwijt is aan de opsporing van illegale plantages en zeggen dat illegale teelt tot brandonveilige situaties leidt.

Ook zeggen ze dat er nu geen eisen kunnen worden gesteld aan de kwaliteit en het gehalte verslavende stoffen. De partijen willen dat Kaiser zich aansluit bij een gezamenlijke gemeentelijke lobby of dat hij daartoe het initiatief neemt.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden