Volop ruimte voor kunstenaars in Arnhem

ARNHEM – In Arnhem is zondag Kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat officieel geopend. Belangstellenden konden een kijkje nemen in het gerenoveerde pand.  Volkshuisvesting Arnhem heeft het voormalig gemeentelijk kantoorgebouw opgeknapt en geschikt gemaakt voor kunst en cultuur. In het industrieel monument huren nu 87 kunstenaars en creatief…

ARNHEM – In Arnhem is zondag Kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat officieel geopend. Belangstellenden konden een kijkje nemen in het gerenoveerde pand. 

Volkshuisvesting Arnhem heeft het voormalig gemeentelijk kantoorgebouw opgeknapt en geschikt gemaakt voor kunst en cultuur. In het industrieel monument huren nu 87 kunstenaars en creatief ondernemers een ruimte. 

Creatieve stad

De Transformatie maakt deel uit van een nieuw te ontwikkelen stadsdeel, Centrum Oost. Volkshuisvesting houdt op de eerste verdieping een informatiebijeenkomst over 14 nieuwe woningen die op het terrein gebouwd gaan worden. Woordvoerder Berry Kessels van Volkshuisvesting Arnhem: ‘Volkshuisvesting heeft al heel veel oude gebouwen opgekocht, opgeknapt en geschikt gemaakt voor kunstenaars en creatievelingen. Denk aan het Modekwartier, de Menno van Coehoornkazerne waar nu onder andere theater Het Huis van Puck zit. School 3 in Klarendal, daar zit nu een medisch centrum. In Malburgen zijn we bezig met twee oude verzorgingshuizen. Het transformeren van oude gebouwen is wel onze specialiteit inmiddels. We hebben nu honderden ateliers en woonruimtes voor kunstenaars in ons beheer. Dat vinden we ook belangrijk. Arnhem is een creatieve stad.’

Nieuwe koopwoningen

Op de eerste verdieping wordt informatie gegeven over de bouw van nog eens 14 koopwoningen op het terrein. Die gaan rond de twee ton kosten. Samen met de stichting Slak beheert Volkshuisvesting honderden ruimtes voor kunstenaars en ateliers. Volgens Kessels is er nog steeds vraag naar ruimte voor kunstenaars.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden