Actie na fataal ongeluk met 5-jarige kleuter op snelweg

Nadat vorige week een 5-jarig jongetje vanuit een park achter zijn hond aan de snelweg op rende, is Arnhemmer Marcel van Draanen een actie gestart om het park veiliger te maken.Er moet een afscherming komen tussen een open park en een stuk snelweg in…

Nadat vorige week een 5-jarig jongetje vanuit een park achter zijn hond aan de snelweg op rende, is Arnhemmer Marcel van Draanen een actie gestart om het park veiliger te maken.

Er moet een afscherming komen tussen een open park en een stuk snelweg in Arnhem Zuid. Buurtbewoner Marcel van Draanen voert sinds een week actie, nadat een 5-jarige kleuter vanuit het park zijn hond achterna rende de A325 op. Het kind werd geschept en overleed. De hond werd later met een gebroken poot teruggevonden.

“Een hek, een natuurlijke houtwal of desnoods een bramenstruik”, zegt Van Draanen. “Het hoeft niet veel te kosten. Zolang er maar iets tussen het park en de snelweg zit dat voorkomt dat er meer slachtoffers vallen.” De facebookpagina A325 Veilig, die Van Draanen na het fatale ongeluk oprichtte heeft inmiddels bijna tweeduizend likes. Woensdagavond werd Van Draanen uitgenodigd door de wethouder van Verkeer, maar dat leverde niet de gehoopte actie op. “Ik vond zijn reactie nogal bot”, zegt Van Draanen. “Hij vraagt zich af of deze plek wel echt gevaarlijk is of dat dit ongeluk een incident was. Dat is mij rauw op mijn dak gevallen.”

Jaren geleden zegt Van Draanen al melding te hebben gemaakt bij de gemeente van de gevaarlijke situatie voor mensen, maar ook voor honden. “Het stuk open park is een losloopgebied voor honden, ik liet mijn hond daar regelmatig uit en merkte toen al hoe makkelijk zij de snelweg op kunnen. De weg grenst zonder vangrail gewoon aan een keurig gemaaid stuk gras, een dijkje en het park. Nu dit ongeluk is gebeurd, draait mijn maag om. Ik lig er ’s nachts wakker van. Terwijl de gemeente dit zo gemakkelijk kan oplossen.”

Volgens de gemeente Arnhem zijn er de afgelopen jaren geen meldingen geweest van mensen die zich zorgen maken over het park grenzend aan het stuk snelweg. Als reactie op die mededeling plaatste Van Draanen woensdag een oproep op de Facebookpagina op zoek naar mensen met vervelende ervaringen. “Binnen een dag heb ik vijf reacties van mensen wiens hond daar op de snelweg terecht is gekomen”, zegt Van Draanen. De gemeente Arnhem liet gisteren weten eerst het politieonderzoek naar het ongeluk van het 5-jarige jongetje te willen afwachten voordat eventueel actie wordt ondernomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen