John Swelsen legt voorzitterschap programmacommissie GroenLinks Arnhem neer

Vorige week heb ik mijn functie als voorzitter van de programmacommissie van GroenLinks Arnhem neergelegd. Ik vind dat men geen vertrouwen uitstraalt in mij als persoon noch in mijn kennis, vaardigheden en opinies. Derhalve leg ik mijn voorzitterschap van de programmacommissie neer. Zolang er geen ingrijpende personele wijzigingen plaatsvinden zal…

Vorige week heb ik mijn functie als voorzitter van de programmacommissie van GroenLinks Arnhem neergelegd. Ik vind dat men geen vertrouwen uitstraalt in mij als persoon noch in mijn kennis, vaardigheden en opinies. Derhalve leg ik mijn voorzitterschap van de programmacommissie neer. Zolang er geen ingrijpende personele wijzigingen plaatsvinden zal ik geen actieve rol vervullen binnen GroenLinks Arnhem.

Deze beslissing is een gevolg van een proces dat zich uitstrekt over een periode van 4 jaar en is feitelijk begonnen vlak voor de verkiezingen van 2010. Vanwege mijn actieve rol in de landelijke commissie voor het basisprogramma 2014 ben ik gevraagd voor de lokale programmacommissie. Door omstandigheden was dit een dun bezette commissie. Er waren geen verdere onafhankelijke leden (buiten fractie en bestuur) die voor een nieuwe verfrissende kijk naar de toekomst konden zorgen. Hierdoor werd de invloed van de huidige fractie steeds bepalender. Over bepalende thema’s, bijvoorbeeld het actief handhaven van het Kunstencluster werden geen vraagtekens gezet, sterker nog dit moest prominent worden verdedigd. Dit terwijl de kans groot is dat dit in de onderhandelingen voor een nieuwe college volgend jaar gaat sneuvelen. Zelfs het politiek strategische argument is in de wind geslagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen