De Duuvels kansloos tegen de sterkere Pigs uit Arnhem

ARNHEM/ZEVENAAR – Het is onvoorstelbaar dat een team, dat vorige week een uitstekende wedstrijd speelde tegen de koploper, zich nu, tegen een team uit de onderste regionen, als makke schapen liet afvoeren naar de slachtbank. Tegen de Pigs uit Arnhem werd met 73-3 verloren.EenrichtingsverkeerHet beeld van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer….

Eenrichtingsverkeer

Het beeld van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer. De Pigs waren vele malen alerter en wisten, nog voor de Duuvels een bal hadden aangeraakt, de eerste try al te drukken. De Duuvels kunden weinig tegen het spel van de Pigs inbrengen. Niet dat er individueel niet hard werd gewerkt, er stond geen team die gemeenschappelijk het spel naar een hoger niveau brachten. Zo werd er bij rust al tegen een 31-0 achterstand aangekeken.
In de tweede helft lieten de Duuvels geen ander beeld zien. De Pigs waren heer en meester en het leek wel alsof er niets lukte. Slechts twee maal deden de Duuvels echt wat terug. Op snelheid brak Hannes Esselink door, maar was net niet snel genoeg om de achterlijn te halen. In de laatste minuten wisten de Duuvels een aanval lange aanval binnen het vijf-metergebied vol te houden.
De Pigs-defensie was echter te sterk. Enige wapenfeit bleef een penalty kick van Maarten Soethout, waarmee de eindstand op 73-3 kwam.