Facebookactie na fataal ongeluk 5-jarige in Arnhem

ARNHEM – Er is een actie opgestart om het park naast de A325 in Arnhem-Zuid veiliger te maken zodat niemand, zoals een 5-jarige jongen die donderdagavond om het leven kwam, zomaar op de snelweg terecht kan komen. Via een Facebookpagina 'A325 veilig' wordt er opgeroepen het bericht te delen…

ARNHEM – Er is een actie opgestart om het park naast de A325 in Arnhem-Zuid veiliger te maken zodat niemand, zoals een 5-jarige jongen die donderdagavond om het leven kwam, zomaar op de snelweg terecht kan komen.

Via een Facebookpagina 'A325 veilig' wordt er opgeroepen het bericht te delen om zo de gemeente Arnhem te overtuigen dat het park langs de snelweg A325 een gevaar vormt voor verkeer en bewoners. Op de plek staat er geen hek of haag tussen de snelweg en het park.

De oprichter Marcel van Draanen kent de familie van het slachtoffer niet, maar is een hondenliefhebber die de gemeente jaren terug al attendeerde op het gevaar rondom hondenlosloopgebieden. Nu dit is gebeurd vindt Van Draanen dat hij in actie moet komen om zo de gemeente en de provincie te overtuigen dat de A325 moet worden aangepakt.

De politie kan nog niks zeggen over het onderzoek naar het ongeval waarbij de kleuter donderdag om het leven kwam. Het blijft onduidelijk hoe de jongen, die zijn hond achterna rende, precies op de snelweg terecht is gekomen.

De gemeente Arnhem noemde eerder de gebeurtenis al verschrikkelijk. Zij heeft aangegeven samen met de provincie Gelderland te bekijken of het onderzoek van de politie aanleiding geeft tot maatregelen. 

Wijkvereniging de Oostelaar komt maandagavond bij elkaar om de kwestie te bespreken.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden