Het schiet niet op met waterstofstad Arnhem

ARNHEM – Het Arnhemse project om rijden op waterstof mogelijk te maken, heeft vertraging opgelopen. Arnhem was een paar jaar geleden de eerste stad in Nederland met een tankstation waar auto’s waterstof konden tanken.Een auto op waterstof stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit, maar alleen waterdamp. Bovendien is het voertuig erg…

ARNHEM – Het Arnhemse project om rijden op waterstof mogelijk te maken, heeft vertraging opgelopen. Arnhem was een paar jaar geleden de eerste stad in Nederland met een tankstation waar auto’s waterstof konden tanken.

Een auto op waterstof stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit, maar alleen waterdamp. Bovendien is het voertuig erg stil. Een waterstofauto kan in een paar minuten worden volgetankt en dan zo’n 600 kilometer rijden. 

Groot tankstation nog niet klaar, oude al weg

Arnhem wilde het kleine waterstoftankstation aan de Van Oldenbarneveldtstraat dat in 2010 werd geopend, vervangen door een groter station op industrieterrein De Kleefse Waard zodat daar ook bussen kunnen tanken. Dat station had al klaar moeten zijn, maar door allerlei bestuurlijk overleg heeft de realisatie vertraging op gelopen. De vergunning voor het waterstaftankstation is echter al wel verplaatst van de Van Oldenbarneveldtstraat naar De Kleefse Waard. Gevolg: in Arnhem kan nu nergens waterstof worden getankt.

c1e18e14-5900-4d96-bc4b-146c5933cd35_201

De stadsbus op waterstof die in Arnhem voor demonstraties werd gebruikt, staat nu in Apeldoorn in de stalling. De demonstratieauto (foto) van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen moet op een andere manier aan brandstof zien te komen, wil ‘ie rijden.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen