Doodgereden kind wandelde met moeder

ARNHEM – Het 5-jarige jongetje uit Arnhem dat donderdagavond overleed na een aanrijding op de A325 bij Arnhem, liep op de dijk langs de autoweg te wandelen met zijn moeder. Het kind is achter hun hond aangerend, toen dit dier richting snelweg wegliep.Dat is volgens de politie de meest waarschijnlijke…

ARNHEM – Het 5-jarige jongetje uit Arnhem dat donderdagavond overleed na een aanrijding op de A325 bij Arnhem, liep op de dijk langs de autoweg te wandelen met zijn moeder. Het kind is achter hun hond aangerend, toen dit dier richting snelweg wegliep.

Dat is volgens de politie de meest waarschijnlijke verklaring voor het drama.

Moeder en kind waren de hond aan het uitlaten. Het dier nam de benen, de kleuter liep daardoor bij een afrit zomaar de snelweg op. Hij werd geschept door een automobiliste, die ongedeerd bleef.

De hond is later op de avond lichtgewond teruggevonden.

Gemeente Arnhem: afwachten of maatregelen nodig zijn

‘Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is.’ Dat zegt de gemeente Arnhem over het ongeluk. De gemeente gaat samen met de provincie Gelderland bekijken of het onderzoek van de politie aanleiding geeft tot maatregelen.

Gemeente en provincie moeten samenwerken omdat de oprit waar het ongeluk gebeurde onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt. De A325 zelf is een provinciale weg. Het ongeluk gebeurde bij de oprit naar de snelweg toe.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden