Inspectie tikt huisartsenposten op de vingers

ARNHEM – Huisartsenposten in Arnhem, Velp en Zevenaar zijn op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Volgens de inspectie is niet te controleren of patiënteninformatie daadwerkelijk wordt overgedragen aan ziekenhuizen of andere instellingen.De Coöperatieve Huisartsendienst Regio Arnhem (CHRA) erkent het probleem. De verwijzing van een patient gebeurt…

ARNHEM – Huisartsenposten in Arnhem, Velp en Zevenaar zijn op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Volgens de inspectie is niet te controleren of patiënteninformatie daadwerkelijk wordt overgedragen aan ziekenhuizen of andere instellingen.

De Coöperatieve Huisartsendienst Regio Arnhem (CHRA) erkent het probleem. De verwijzing van een patient gebeurt volgens huisarts Herberts uit Dieren overdag digitaal, maar ’s nachts wordt er een verwijsbrief meegegeven. Dan is niet te controleren of de patiënt de brief afgeeft of dat bij de EHBO-post de verwijzing wordt ingevoerd, zegt hij.

De inspectie heeft ook kritiek op het niet halen van de 30 seconden-norm voor het beantwoorden van telefoontjes. De telefonische bereikbaarheid is volgens het CHRA inmiddels op orde. De huisartsengroep is op de goede weg, aldus Herberts. Het is afwachten of de inspectie daar in november ook zo over denkt.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden