Invallen om illegale brandstofhandel

ARNHEM – In een groot politieonderzoek naar grootschalige diefstal van brandstof zijn dinsdag invallen gedaan in Arnhem en Ermelo. Er zijn geen Gelderlanders aangehouden. Er wordt wel verder onderzoek naar de verdachten uit Arnhem en Ermelo gedaan.Schippers die benzine of diesel naar een klant vervoerden, losten een klein deel van…

ARNHEM – In een groot politieonderzoek naar grootschalige diefstal van brandstof zijn dinsdag invallen gedaan in Arnhem en Ermelo. Er zijn geen Gelderlanders aangehouden. Er wordt wel verder onderzoek naar de verdachten uit Arnhem en Ermelo gedaan.

Schippers die benzine of diesel naar een klant vervoerden, losten een klein deel van de lading illegaal op een andere locatie voordat ze bij de klant aankwamen. De klant moest wel het volle bedrag betalen. De gestolen brandstof werd daarna onder marktprijs doorverkocht. Daarmee werd mogelijk 6,8 miljoen euro verdiend.

Landelijk deed de politie onderzoek op 22 adressen. In Dordrecht werden twee hoofdverdachten aangehouden. Tijdens de actie werden 11 auto’s, 2 tankwagens, drie vrachtwagens, een caravan, 25.000 liter dieselolie en duizenden euro’s aan contanten in beslag genomen. Daarnaast werd op tientallen bankrekeningen en onroerende goederen beslag gelegd.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden