Scheepvaartrevolutie Made in Arnhem

50% minder brandstofverbruik voor binnenvaartschepen, dat is wat O-Foil gaat doen. Het eerste prototype vaart inmiddels rond op de Belgische rivieren. Door goed naar de natuur te kijken, in het bijzonder dolfijnen, heeft O-Foil een revolutionair nieuw systeem bedacht waarmee schepen zich efficiĆ«nter kunnen voortbewegen. In het kort, door eigenlijk…

50% minder brandstofverbruik voor binnenvaartschepen, dat is wat O-Foil gaat doen. Het eerste prototype vaart inmiddels rond op de Belgische rivieren. Door goed naar de natuur te kijken, in het bijzonder dolfijnen, heeft O-Foil een revolutionair nieuw systeem bedacht waarmee schepen zich efficiƫnter kunnen voortbewegen. In het kort, door eigenlijk met een grote vin onder het schip op en neer te gaan. Hier zie je hoe dat werkt. Hoe bijzonder dit is blijkt wel uit de prijs die ze hebben gewonnen bij de Green Challenge. Daar werd O-Foil tweede en kreeg 100.000 euro.

O-Foil was een van de drie bedrijven die gisteren een presentatie hielden op de HAN tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Deze drie bedrijven hebben allemaal een lening gekregen van Gelderland Valoriseert om zo van idee naar bv te gaan en onze provincie innovatiever te maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden