Zoals de wind waait, waait het gemeentelijk jasje

Januari 2013: Arnhem wil zijn milieudoelstellingen halen ten koste van ruimte, overlast, en weinig rendement. Arnhem had beloofd 7% meer duurzame energie op te wekken, de subsidie is er toch?April 2013: Hetzelfde gebeurde in Duiven. Velen maakten bezwaar maar konden het uiteindelijk niet tegen houden. Die molens komen er. De…

Januari 2013: Arnhem wil zijn milieudoelstellingen halen ten koste van ruimte, overlast, en weinig rendement. Arnhem had beloofd 7% meer duurzame energie op te wekken, de subsidie is er toch?
April 2013: Hetzelfde gebeurde in Duiven. Velen maakten bezwaar maar konden het uiteindelijk niet tegen houden. Die molens komen er. De subsidie is er toch? Medio 2014 zal de gemeente Duiven 4 windmolens ‘rijker’ zijn. De firma Yard Energy Finance zal er garen bij spinnen. Zij leven letterlijk van de lucht. Hoeveel de deal die zij met NUON opleverde wilde men niet zeggen.
Oktober 2013: Hetzelfde dreigt te gebeuren voor delen van Arnhem Zuid, de wijk Presikhaaf en een deel van Westervoort. Hoge windmolens zullen ook hier de horizon gaan ‘sieren’ als het aan Arnhem ligt. Dus weer veel bezwaren en begrijpelijke commotie om een paar procent milieurendement. Een bedrijf zal onderzoeken of het een goede investering zal zijn. Velen die zich hier al mee bezig houden betwijfelen het rendement.
Zou het niet goed zijn om bij ieder nieuwbouwproject daken geheel of voor een deel te voorzien van zonnepanelen? Regenwater apart op te vangen om bijvoorbeeld je tuin mee te besproeien zou een breed onderzoek waard zijn.

COLUMN: door louis jansen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden