Seniorvriendelijk

ARNHEM – Rijnstate Arnhem is optimaal ingericht op de doelgroep kwetsbare ouderen en ontvangt hiervoor het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. Dit is bekend gemaakt tijdens het congres Keurmerk Seniorvriendelijke Ziekenhuizen. Rijnstate Arnhem behoort hiermee tot een selecte groep van ziekenhuizen die het keurmerk hebben behaald. In totaal zijn 135 ziekenhuizen gescreend….

ARNHEM – Rijnstate Arnhem is optimaal ingericht op de doelgroep kwetsbare ouderen en ontvangt hiervoor het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. Dit is bekend gemaakt tijdens het congres Keurmerk Seniorvriendelijke Ziekenhuizen. Rijnstate Arnhem behoort hiermee tot een selecte groep van ziekenhuizen die het keurmerk hebben behaald. In totaal zijn 135 ziekenhuizen gescreend. ,,De gezamenlijke ouderenbonden, met als trekker Unie KBO, hebben het initiatief genomen om een keurmerk te ontwikkelen voor ziekenhuizen die de organisatie van de zorg hebben aangepast aan de wensen en behoeften van kwetsbare ouderen. Om het keurmerk te behalen moet het ziekenhuis voldoen aan 15 kwaliteitsaspecten. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: de inhoud en de processen van zorg, het beleid en de fysieke omgeving. Op al deze punten scoort Rijnstate goed tot zeer goed.
Onderdeel van het onderzoek was een bezoek van speciaal hiervoor opgeleide seniorscouts die het ziekenhuis beoordeelden op zichtbare kwaliteitscriteria. Om de zorg aan ouderen te verbeteren is Rijnstate in 2012 gestart met het programma ‘BeterOuder’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden