Dierenopvang overspoeld met kittens

ARNHEM – Dierenopvang Arnhem en omstreken heeft momenteel te maken met een onverwacht grote opvang van jonge katjes. Deze maand zijn er al 135 kittens gebracht bij de dierenopvang. Dat is fors meer dan vorig jaar rond deze tijd. De dierenopvang probeert deze dieren zoveel mogelijk onder te brengen bij…

ARNHEM – Dierenopvang Arnhem en omstreken heeft momenteel te maken met een onverwacht grote opvang van jonge katjes.

Deze maand zijn er al 135 kittens gebracht bij de dierenopvang. Dat is fors meer dan vorig jaar rond deze tijd. De dierenopvang probeert deze dieren zoveel mogelijk onder te brengen bij gastouders, maar door de grote aanvoer is daar een tekort aan.

De dierenopvang Arnhem roept mensen dan ook op om zich te melden voor tijdelijk gastouderschap via [email protected]. De dierenopvang heeft geen idee waarom er dit jaar zoveel kittens bij de opvang terechtkomen.

Wat doet een gastgezin?

Het gastgezin doet niets anders dan de kittens tijdelijk opvangen. Dat gaat het best in een aparte kamer om de nodige rust te creëren. Andere huisdieren dienen volledig te zijn ingeënt. Een gastgezin dient een internetverbinding te hebben en een eigen auto om de dierenarts te bezoeken.

Wat krijgt het gastgezin van de dierenopvang?

De benodigde materialen, zoals een bench, kattenbak, reismand, kruik en dergelijke. Ook de voeding en de kattenbakkorrels worden door de opvang verstrekt. Daarnaast wordt de medische zorg geregeld. Ook ontvangt het gastgezin een uitgebreide handleiding voor de omgang met de kittens.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen