25 burgemeesters maken opwachting bij Commissaris Koningin

Foto:

“Volg ons” op @HetArnhemNieuws via twitter!!

ARNHEM – Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Arnhem hebben zich 25 sollicitanten gemeld bij de commissaris van de Koningin in Gelderland, Clemens Cornielje. De burgemeesterspost is per 1 juli 2013 vacant door het eervol ontslag van burgemeester Pauline Krikke.

Onder de kandidaten bevinden zich elf oud- en waarnemend burgemeesters en vier wethouders. De overige tien sollicitanten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of de sector dienstverlening. Onder de 25 sollicitanten bevinden zich 8 vrouwen. De leeftijd varieert van 18 tot 60 jaar. De verdeling naar politieke oriëntatie:

  • VVD : 13
  • PvdA : 4
  • Onbekend : 4
  • CDA : 2
  • GroenLinks : 1
  • D66 : 1

Gesprekken
In de komende maanden zal de Gelderse commissaris van Koningin gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Arnhem is samengesteld. In dit gesprek wordt duidelijk met welke kandidaten de vertrouwenscommissie gesprekken zal voeren. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Aanbeveling
Nadat de gemeenteraad zich over deze voordracht heeft uitgesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de commissaris van de Koningin, aan de Minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. Alleen de naam van de kandidaat die als eerste op de aanbeveling staat wordt openbaar gemaakt. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester zal naar verwachting voor de zomer 2013 in de gemeenteraad van Arnhem worden vastgesteld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen