Loket Zuid bestaat tien jaar

ARNHEM – Loket Zuid bestaat vandaag tien jaar. In die tijd zijn meer dan een half miljoen Arnhemmers langs geweest.

ARNHEM – Loket Zuid bestaat vandaag tien jaar. In die tijd zijn meer dan een half miljoen Arnhemmers langs geweest.

Loket Zuid is onderdeel van het gemeentelijke Klant Contact Centrum, de toegangspoort voor bijna alle publieksdiensten van de gemeente Arnhem. Bij Loket Zuid kunnen inwoners terecht voor informatie over de gemeente, het doorgeven van een verhuizing, de aanvraag van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, aangifte van geboorte en voor het verstrekken van diverse documenten uit de gemeentelijke basisadministratie. Jaarlijks komen gemiddeld zo’n 55.000 klanten naar het loket.

Kronenburg

Loket Zuid is sinds maart 2003 gevestigd in Winkelcentrum Kronenburg en trok al snel veel bezoekers. In 2009 verhuisde Loket Zuid van de begane grond naar de eerste verdieping en is nu in het winkelcentrum te vinden aan de Kronenburggalerij 3 (naast de bibliotheek). De wachtruimte werd groter en ook kwam een spreekkamer beschikbaar. Dit biedt meer privacy voor de klant. Loket Zuid overleefde verschillende bezuinigingsrondes. De partij Zuid Centraal wist bij de laatste grote bezuinigingsronde in korte tijd meer dan 8000 handtekeningen voor behoud van loket Zuid te verzamelen.

Goede voldoende

De gemeente Arnhem probeert burgers en bedrijven zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. De laatste jaren neemt de vraag naar digitale dienstverlening toe (van 7500 verzoeken in 2010 naar ruim 13.500 verzoeken in 2012). Maar er zijn mensen die liever naar de balie komen, en voor sommige zaken is dat ook nodig. De klanten waarderen het personeel aan de balie met een dikke 8. De gemiddelde wachttijd was in 2012 acht minuten. De gemeente probeert de wachttijd te beperken door het bezoek op afspraak te stimuleren.

Sinds kort kunnen klanten die dat op prijs stellen per sms herinnerd worden aan een afspraak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen