Gildenhuis60 Exposeert: Johan Reinboud en De Helling

ARNHEM – In het Gildenhuis60 op de Geitenkamp is tot en met eind maart kunst te zien. Er worden werken getoond van Johan Reinboud en S.E.W. De Helling.

ARNHEM – In het Gildenhuis60 op de Geitenkamp is tot en met eind maart kunst te zien. Er worden werken getoond van Johan Reinboud en S.E.W. De Helling.

De beelden worden tentoongesteld op de vensterbanken en de schilderijen hangen overal op de begane grond aan de wand. Iedereen die belangstelling heeft kan hier vrij binnenlopen. Alle beelden zijn gemaakt door autodidacten.

Johan Reinboud schildert landschappen in olieverf waarbij zijn werk vooral in het veld tot stand komt en waarbij het binnen en buitenleven wordt getoond.

De beeldhouwgroep van de Stichting Experimentele Werkplaats (S.E.W.) De Helling toont een aantal van haar beelden in albast, speksteen, serpentijn, travertin, marmer en kiezel. Francis Laagland maakt prachtige figuratieve en abstracte vormen in speksteen en serpentijn. Jules Boekhorst is de man van Paaseilandachtige beelden en aboriginal kleurige artefacten. Bert Hengeveld maakt subliem afgewerkte beelden o.m. een vogel in vlucht. Arjan Meijerink maakt de grootste en zwaarste beelden o.a. in albast. Peter van Onna, de begeleider van de groep van 12 mensen bij De Helling, maakte o.m. een bronzen beeld van de historische geleerde Cornelis Drebbel (1572 — 1633) voor de Gemeente Alkmaar. Hij bewerkt soms keiharde kiezel.

Iedere woensdagmiddag komt de groep in het de werkplaats van De Helling bij elkaar. Hakt, raspt en schuurt er met veel plezier op los. De getoonde beelden zijn in de afgelopen drie jaar gemaakt. Vorig jaar exposeerde de groep met maar liefst 60 beelden gedurende twee maanden in het revalidatiecentrum Groot Klimmendaal.

Gildenhuis60 is een centrum met flex-werkplekken, werkruimten en een vergaderzaal. De ondernemers, die gebruik maken van Gildenhuis60 vinden kunst inspireren en stimuleren. Op werkdagen is Gildenhuis60 open van 09:00 tot 16:30. Andere tijden op afspraak.

U bent van harte welkom in Gildenhuis60, Schuttersbergplein 60 Arnhem.

Meer informatie over Gildenhuis60 en de activiteiten: www.gildenhuis60.nl , volg Gildenhuis60 ook op Facebook: www.facebook/Gildenhuis60

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen