Schumann festival van 4 t/m 18 maart

Waanzinnig veel Schumann!

Waanzinnig veel Schumann!

ARNHEM – De maand maart staat in het teken van de beroemde componist Schumann en zijn kleurrijke leven. Door een unieke samenwerking is een gevarieerd programma samengesteld in Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

Boeiende lezingen over Robert Schumann, bekende solisten, een concert van Het Gelders OrkestLAB, een familieconcert en verschillende recitals geven een veelzijdig beeld van een muzikale grootheid. En natuurlijk speelt Het Gelders Orkest op de Gelderse podia de vier symfonieën. Onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda speelt het orkest naast de symfonieën van Schumann zijn piano- en vioolconcert. Als solisten zijn te horen Polina Leshenko (piano) en Simone Lamsma (viool).

Voor ouders en kinderen is er een familieconcert over de beroemde componist. En ook Het Gelders OrkestLAB is volledig gewijd aan de Schumann.

Het Schumann Festival is het resultaat van een unieke samenwerking. Het programma werd samengesteld met Artez Hogeschool, Wouter & Friends, Hotel Haarhuis, Musis Sacrum Arnhem en de Arnhemse Vereniging voor Kamermuziek.

Het Schumann festival is van 4 t/m 18 maart 2013. kijk voor het volledige programma op: www.hetgeldersorkest.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen