Jazz in Arnhem: Barnicle Bill Trio

Foto:

Het begon met een jamsession in de kelders van John Engels…

Het begon met een jamsession in de kelders van John Engels…

ARNHEM – John Engels is de personificatie van jazztraditie. Hij speelde met jazziconen als Chet Baker,Dizzy, Ben Webster, Stan Getz en vele anderen. Maar dat maakt hem absoluut niet ongeïnteresseerd om nieuwe paden en samenwerkingen te exploreren. Integendeel zelfs: Een jamm session met niet mis te verstane vervolgen!
Ondanks hun totaal verschillende achtergronden klikte de ‘vibe’ tussen de musici vanaf het allereerste moment. Mark en Miguel spelen regelmatig met moderne jazzgroepen als Martinez Move, New Cool Collective, Yuri Honing Wired Paradise en Agog. Dat voedde hun immense honger en zoektocht om de jazztraditie nog dieper en intenser te willen onderzoeken.
Het effect van wederzijdse inspiratie ervaren de musici als een groot avontuur, eentje die voorbij stijl of soort gaat. Communicatie, in contact staan met elkaar en met het publiek, dat is waar ‘Barnicle Bill Trio’ over gaat!
Hun repertoire bestaat uit standards die nooit echt standaard werden, van Chu Berry tot Ornette Coleman, van Billy Strayhorn tot Sonny Rollins. Na twee primeurs op de Nederlandse tv presenteerden zij in mei 2010 hun cd in een uitverkocht Bimhuis; op John Engels’ 75e verjaardag!
Nu 2,5 jaar later heeft dit trio al ruim 50 concerten mogen verzorgen. En op 26 februari is Arnhem aan de beurt!

Barnicle Bill Trio: John Engels (drums), Mark Haanstra (akoestisch basgitaar) en Miguel Martínez (alt saxofoon)

Dinsdag 26 februari 2013 om 20:30 uur, locatie & kaartverkoop: Musis Sacrum, Jubileumzaal.
Entree: €  15,00, CJP: €  10,00, ArtEZ: €  5,00

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen