Gratis OV op koopzondag 3 maart

Foto:

“Volg ons” op @HetArnhemNieuws via twitter!!

Ook is elke aankoop zondag goed voor gratis garage-parkeren

ARNHEM – Het is al aantrekkelijk om te winkelen in de Arnhemse binnenstad, maar aanstaande koopzondag 3 maart is het nóg aantrekkelijker. Want op vertoon van de kassabon van een die dag gekocht product of dienst, kan iedereen op deze dag, tot 19:00 uur, gratis parkeren in de parkeergarages Centraal, Musis, Langstraat en Velperpoort. Parkeren op straat is niet gratis.

Ook kan men die koopzondag tot 19.00 uur gratis gebruikmaken van de bus. Dat geldt uitsluitend voor de stadslijnen, de lijnen 1 t/m 9. Dus gratis met het hele gezin met de bus naar de binnenstad en na een gezellig middagje winkelen en horecabezoek gratis weer met de bus naar huis. 

Actievoucher

Vlakbij de parkeergarages Centraal, Musis, Langstraat en Velperpoort staan opvallende kraampjes. Hier krijgt iedere automobilist op vertoon van een kassabon van die dag van een van de binnenstadswinkels en horecazaken (ook van de Steenstraat) een actievoucher voor het gratis uitrijden uit de bovengenoemde parkeergarages. Op vertoon van deze voucher én de parkeerkaart verstrekt de parkeergaragebeheerder tot 19:00 uur een gratis uitrijkaart. Bij het inrijden dus gewoon een kaartje trekken en bewaren voor het uitrijden. 

Fietsers

Voor fietsers kent Arnhem al de gratis-bewaakte fietsenstallingen onder V&D en op het Gele Rijders Plein. Die zijn ook tijdens de koopzondag op 3 maart geopend. 

Mogelijk voor herhaling vatbaar

Deze actie is een initiatief van het City Centrum Arnhem en de Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem. De gemeenteraad van Arnhem ondersteunt dit initiatief door eenmalig de kosten voor het openbaar vervoer en het parkeren door de gemeente te laten betalen. De uitvoering van de actie is in handen van de Stichting Binnenstadsmanagement.

De ondernemers willen hiermee onderzoeken of deze actie meer bezoekers naar de binnenstad trekt dan op een ‘normale’ koopzondag. Als dat zo is en ook de omzet hoger is dan normaal, zullen de ondernemers hun best doen om een dergelijke actie vaker te organiseren. Voor de gemeente is het interessant om automobilisten kennis te laten maken met de gemeentelijke parkeergarages. Weet u bijvoorbeeld dat het parkeren in die garages goedkoper is dan op straat? Maar weet u ook dat uw fiets bewaakt stallen in de Arnhemse binnenstad gratis is? Nog een goede reden voor een bezoek aan de Arnhemse binnenstad!

(Zie voor alle koopzondagen in Arnhem: http://arnhem.nieuws.nl/99915)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen