Cursus tegen Angst en Paniek

Foto:

ARNHEM – Indigo Gelderland start met een cursus tegen angst en paniek. Vooraf is er voor belangstellenden een kennismakingsgesprek.

ARNHEM – Indigo Gelderland start met een cursus tegen angst en paniek. Vooraf is er voor belangstellenden een kennismakingsgesprek.

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling en zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals: hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven (zoals in de supermarkt, bioscopen, treinen etc.).

Cursus “Geen Paniek!”

Indigo biedt een cursus aan voor mensen die willen leren omgaan met  paniekklachten. In de cursus staan drie vaardigheden centraal:

  • leren omgaan met spanningsklachten
  • meer grip krijgen op gedachten die de paniek doen toenemen
  • opnieuw leren om te gaan met moeilijke situaties

Wanneer?

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en start binnenkort op een donderdagmiddag van 14.30-16.30 uur. Vooraf is een kennismakingsgesprek.

Aanmelding

Voor aanmelding, meer informatie en/of een brochure kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Preventie/Indigo (026) 3124483, of mail: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen