HET SLOT VAN DE SPIRITIJNEN, een ontroerende documentaire

Foto:

Documentairefilm met zaalgesprek in de bioscoop

Documentairefilm met zaalgesprek in de bioscoop

ARNHEM – De bijzondere documentaire HET SLOT VAN DE SPIRITIJNEN wordt op zondag 24 februari vertoond in Focus Filmtheater te Arnhem. De film begint om 13.45u en na de film is er een zaalgesprek.

In deze ontroerende film leggen de filmmakers Nelleke Dinnissen en Paul van Laere het leven van de laatste paters en broeders van deze missiecongregatie en hun vertrek uit het kasteel vast. Daarvoor volgen zij hen een jaar lang op hun kasteel in Gemert.

Indringend verhaal

In de documentaire vertellen de missionarissen openhartig over de weg naar het priesterschap, het besloten kloosterleven, de dilemma’s rond uittreden en celibaat, en hun werk in de missielanden. De persoonlijke en soms dramatische geschiedenissen zijn verweven met het leven op het kasteel, dat ze na een verblijf van bijna honderd jaar, moeten verlaten. Het is een indringend verhaal over een pijnlijk afscheid op verschillende niveaus, tot en met de dood en het verlangen naar de dood toe.

Na de film is er een zaalgesprek met Nelleke Dinnissen en Paul van Laere, de makers van de film. Ook zijn er een paar paters aanwezig.

Focus Filmtheater, Korenmarkt 42 te Arnhem. De entree is € 8,- (met F-pas € 6,- / 65+ € 7,-) / reserveren of online tickets: www.focusarnhem.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen