Sneeuw verwacht, vertragingen ook.

REGIO – Morgen rijdt de NS uit voorzorg een aangepaste dienstregeling vanwege de kans op sneeuwval. NS en ProRail hebben dit besloten op basis van informatie van onafhankelijke weerbureaus, die verwachten dat morgen een sneeuwfront vanuit het westen over Nederland trekt.  

REGIO – Morgen rijdt de NS uit voorzorg een aangepaste dienstregeling vanwege de kans op sneeuwval. NS en ProRail hebben dit besloten op basis van informatie van onafhankelijke weerbureaus, die verwachten dat morgen een sneeuwfront vanuit het westen over Nederland trekt.  

Treinen en het spoor zijn kwetsbaar bij sneeuwval. De aangepaste dienstregeling geeft meer ruimte om verstoringen aan treinen en de infrastructuur sneller te kunnen verhelpen.  Houdt u rekening met mogelijk een langere reistijd, vaker overstappen en drukte in de trein. 
NS en ProRail houden de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten en volgen de effecten hiervan op de treinen en het spoor. Per dag wordt op basis van de actuele situatie besloten of er een aangepaste of reguliere dienstregeling wordt gereden.

De aanpassingen voor 14 februari worden op dit moment in de Reisplanner verwerkt. Zodra de planner is bijgewerkt zullen wij dit hier melden. Ondanks de aanpassingen kunnen zich op de dag verstoringen voordoen. Plan uw reis daarom altijd kort voor vertrek.

Weeronline.nl, geeft de volgende verwachting over het weer. Het is vanavond nog rustig winterweer, maar morgen volgt vanuit het westen een storing die koude lucht uit ons land probeert te verdringen. Dit gaat gepaard met sneeuw, later in het westen ook ijzel of regen. Vrijdag en in het weekend keert de rust weer terug en is het iets minder koud.

Vanavond komen verspreid over het land opklaringen voor en koelt het snel af. Vannacht neemt vanuit het westen de (hoge) bewolking weer toe. De minima komen uit tussen -2 graden aan zee en -5 graden in het oosten en zuidoosten. Gedurende de nacht trekt de zuidenwind aan, waardoor het voor het gevoel nog een stuk kouder is.

Morgen begint de dag droog en bewolkt. Een storing nadert echter ons land en al snel gaat het in het westen sneeuwen. De neerslag trekt in de middag landinwaarts en tegen de avond wordt het in de kustgebieden weer droger. Er valt over de gehele dag tussen 3 en 7 centimeter sneeuw, vanuit het westen gaat de neerslag over in meer vloeibare vorm met kans op ijzel. De maximumtemperatuur ligt daarbij rond 1 of 2 graden boven nul en er staat een stevige zuidenwind. Aan zee is deze krachtig, windkracht 6.

Na de passage van de storing draait de wind naar het westen en voert zachtere lucht aan. Vrijdag dooit het dan ook in het hele land. Het wordt 2 graden in het oosten tot 6 graden in het westen. Landinwaarts valt vooral in de ochtend nog wat (mot)regen.

Het weekend staat in het teken van een hogedrukgebied. Zowel zaterdag als zondag verlopen rustig, overwegend droog en met vrij veel bewolking. Overdag liggen de maxima rond 6 graden, ’s nachts rond het vriespunt.

KNMI: Vandaag en morgen, wolkenvelden en droog, vooral morgenmiddag en -avond perioden met sneeuw

Er zijn uitgestrekte wolkenvelden maar er komen ook enkele opklaringen voor. Vanavond en komende nacht neemt de bewolking van het westen uit toe, maar het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder nul in het westen van het land tot plaatselijk nog -4 in het oosten. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, maar neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het in eerste instantie nog overwegend droog, mogelijk valt in het westen al wat lichte sneeuw. Gedurende de tweede helft van de ochtend gaat het in het westen wat harder sneeuwen. De sneeuw breidt zich in de loop van de middag over het hele land uit. Later in de middag en avond kan in het westen en zuidwesten de neerslag nog even overgaan in regen. In de overgangszone is ook even ijsregen mogelijk. Op veel plaatsen valt zo’n 2-5 cm, lokaal mogelijk meer. Voor de sneeuw uit wordt het nog een graad of 2, tijdens de sneeuwval daalt de temperatuur snel naar het vriespunt. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Later in de middag neemt de wind in kracht af. 

Vooruitzichten

Overwegend droog weer met vrij veel bewolking, ’s nachts temperaturen rond het vriespunt en overdag temperaturen rond 6 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen