Jazz in Arnhem: Franz von Chossy Quintet

When the World comes home… filmisch lyrische schoonheid in jazz

When the World comes home… filmisch lyrische schoonheid in jazz

ARNHEM – De meermaals bekroonde en onderscheiden Franz von Chossy (München, 1979) staat bekend om zijn lyrisch spel en zijn filmische benadering van muziek. Gedreven door passie laat hij een avontuurlijke mix van stijlen samenvloeien. Dinsdag 19 februari speelt hij in Arnhem.
Adam en Eva als inspiratiebron
When the World comes home, zo heet zijn nieuwe cd; Von Chossy’s muzikale interpretatie van Adam en Eva’s uitstoting uit het paradijs. De negen stukken van de suite exploreren het hele spectrum aan emoties die Adam en Eva gevoeld kunnen hebben. Gracieuze lyriek in contrast met donkere ondertonen terwijl de muziek beweegt van eenvoud, harmonie en balans naar complexiteit en dissonantie.

Bekroond
Von Chossy won in zijn jaar van afstuderen de Dutch Jazz Competition (DJC) in twee categorieën (!): als beste groep met zijn Franz von Chossy trio en in de categorie ‘Beste solist’. Sindsdien speelt hij op belangrijke jazzpodia in NL als het Bimhuis, North Sea Jazz Club en NSJF Festival, studeerde hij in New York en bestierde vele internationale podia. Ook op ons SJAZZ-podium konden we eerder genieten van Von Chossy; in 2007 als DJC-winnaar tijdens de Young VIP tournee en in 2008, 2011 als sideman van Esra Dalfidan’s – FIDAN.

Nu opnieuw bij Stichting Jazz in Arnhem, met al evenzo bijzondere muzikanten aan zijn zij. Wie naar een concert van Von Chossy gaat, kiest gegarandeerd voor een avond vol jazzavontuur en dynamiek. En vooral: voor een ervaring om nooit meer te vergeten!

Franz von Chossy Quintet: Franz von Chossy (piano, composities), Jörg Brinkmann (cello), Jeffrey Bruinsma (viool), Alex Simu (klarinet, elektronica) en Yonga Sun (drums, percussie)

Dinsdag 19 februari 2013 om 21:30 uur, locatie: Musis Sacrum, Grand Café Mahler
Entree: gratis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen