Phonq* is los!

ARNHEM – Met straattheater en een dansclip met leerlingen van de Heijenoordschool is Festival Phonq* vrijdagavond ‘geopend’ verklaard. Het Festival vindt plaats in Showroom Arnhem en duurt nog tot en met zondag.

ARNHEM – Met straattheater en een dansclip met leerlingen van de Heijenoordschool is Festival Phonq* vrijdagavond ‘geopend’ verklaard. Het Festival vindt plaats in Showroom Arnhem en duurt nog tot en met zondag.

Een cultuurfestival als Phonq* kan niet beter beginnen dan met een stuk straattheater. De openingsvoorstelling loopt naadloos over in het resultaat van het educatieve project van Phonq: De film phonqelen* dans met de bovenbouw. Leerlingen van de bovenbouw van de Heijenoordschool in Arnhem maakten samen met beeldend theater Komma4, It Moves en ArtEZ in drie woensdagochtend een dansclip, met als thema recycling/upcycling.

Showroom Arnhem is omgetoverd in een overdekt festivalterrein. In de hal zijn verschillende kleine podia neergezet voor de voorstellingen. Voor de bar kan de bezoeker ‘lekker hangen’ op het terras, of neerploffen in de kussens. Voor een Vette Hap moet je naar buiten.

Programma

De programmering van Phonq* is uiteenlopend en geschikt voor jong en oud! Er zijn voorstellingen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. De Literatuur Carrousel, met o.a. A.L. Snijders, Marc Fabels, Paul Abels en Jente Posthuma is nieuw toegevoegd aan het programma. Dit jaar is er op muzikaal gebied flink uitgebreid en zijn op Phonq* artiesten te beluisteren als de Amsterdamse singer-songwriter Hartog, blues muzikant Erik Ankoné en de Arnhemse Aniek Maren. Vijand in Eindhoven (in het dagelijks leven Kevin Toma, bekend van zijn filmkritieken voor de Volkskrant en nieuwe muziek voor zwijgende films) draait op Phonq* een van zijn atmosferische Black Lodge-dj-sets.

Festivaltijden:

Zaterdag 2 februari: 19.00-00.00

Zondag 3 februari: 12.00-14.00 familiepicknick, 14.00-17.00 familievoorstellingen

Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord, Arnhem-centrum

Kijk voor de laatste informatie op www.phonq.org  *spreek uit: vonk

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen