Bedrijfverzamelgebouw “In de Weerd” bijna vol door deelname Zorgbelang Gelderland

Foto:

Arnhem – Prinsjesdag bracht voor ‘In de Weerd’, Zorgbelang Gelderland en Portaal goed nieuws! Op de derde dinsdag van september tekende Zorgbelang Gelderland een huurcontract voor deelname aan ‘In de Weerd’.

Arnhem – Prinsjesdag bracht voor ‘In de Weerd’, Zorgbelang Gelderland en Portaal goed nieuws! Op de derde dinsdag van september tekende Zorgbelang Gelderland een huurcontract voor deelname aan ‘In de Weerd’.

In dit bijzondere bedrijfsverzamelgebouw en leerwerkrestaurant in het Arnhemse centrum komen welzijn, zorg en arbeidsre-integratie op een nieuwe manier samen. Met Zorgbelang Gelderland komt er een partner bij die het bijzondere samenwerkingsconcept versterkt en is het pand bijna vier maanden na de officiële opening al vrijwel vol.

Bewuste keuze
Zorgbelang Gelderland heeft bewust gekozen voor ‘In de Weerd’. Eric Verkaar, directeur, geeft aan dat imago, positieve ambiance voor bezoekers en de samenwerking met partners op één locatie van doorslaggevende betekenis zijn geweest in de keus om te gaan verhuizen. ‘’Leegstaande kantoorpanden zijn er bij de vleet, maar In de Weerd biedt ons veel extra’s op een centrale plek”. Zorgbelang Gelderland bundelt de kracht van ruim 475 patiëntenverenigingen, gehandicaptenorganisaties, ouderenbonden en cliëntenraden en helpt daarmee Gelderse burgers met een zorgvraag en zet zich actief in voor belangenbehartiging van patiënten en zorgvragers.

Uitstraling
Cees van den Bos, voorzitter van de samenwerkende huurders en directeur van Vrijwillige Inzet Arnhem is opgetogen over de nieuwe partner: ‘’We konden alleen maar hopen dat zo’n organisatie zou kiezen voor ‘In de Weerd’; onze lokale samenwerking krijgt daarmee provinciale uitstraling”.

Kroon op het werk
Woningcorporatie Portaal is uiteraard blij met de nieuwe huurder. Marco de Wilde, directeur Portaal in Arnhem, is trots op de verandering in de Weerdjesstraat: ‘’we hebben in vijf jaar tijd drie grote, verouderde kantoorpanden gemoderniseerd. In alle panden zitten organisaties die elkaar versterken op gebied van welzijn, zorg en sociale woningbouw. Dat past bij onze taakstelling.’ In de Weerd’ is daarbij de kroon op ons werk, namelijk toegespitst op een nieuwe en open manier van samenwerken van sociale organisaties die zich met elkaar verbonden voelen. Daarmee blijk je succesvol te kunnen zijn op de huidige, lastige kantorenmarkt”.

Geniet In de Weerd
Het bijzondere koffie- en lunchcafé van ‘Geniet In de Weerd’ is voor alle Arnhemmers op weekdagen toegankelijk van 8 tot 18 uur. De partners binnen In de Weerd willen Arnhemmers inspireren tot actief meedoen aan de samenleving en willen zorgen voor een laagdrempelige sfeer waar Arnhemse en Gelderse burgers spontaan naar binnen stappen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen