Nieuw asfalt koelt niet af, Van Muijlwijkstraat blijft dicht

UPDATE WEER OPEN

UPDATE WEER OPEN

Arnhem – De Ir. J.P. van Muijlwijkstraat die in het weekend een nieuwe asfaltlaag heeft gekregen, blijft langer dicht. Door de tropische weersomstandigheden koelt het asfalt onvoldoende af. De weg zou maandagmorgen 20 augustus om 05.00 uur weer open gaan voor het verkeer. Het asfalt is op dat moment nog te weinig uitgehard en zou door de druk van het verkeer beschadigd worden. De weg blijft in elk geval in de ochtendspits dicht. Om 09.00 uur maandagmorgen wordt bepaald of er weer verkeer over kan rijden.

De omleidingsroutes voor het verkeer zijn:
– Velperweg, Raapopseweg, Thomas a Kempislaan, Dalweg, Apeldoornseweg;
– Nijmeegseweg, Boulevard Heuvelink, IJssellaan, Lange Water/Van Remagenlaan en Velperweg.
Fietsers en bromfietsers worden door verkeersregelaars over de Van Muijlwijkstraat geleid. Te voet zijn alle panden bereikbaar.

Bussen
De bussen rijden niet over de Van Muijlwijkstraat. De alternatieve opstaphalte is op het Velperplein.

Op de omleidingsroute van de trolleylijnen 3 en 7 zet Connexxion dieselbussen is. Omdat er onvoldoende dieselbussen beschikbaar zijn om de ochtendspitsdienst compleet te kunnen uitvoeren, vervallen er ritten. Normaal gesproken rijdt lijn 3 in de ochtend elk kwartier en lijn 7 om de tien minuten. Het is nog niet bekend hoeveel ritten uitvallen. Reizigers moeten rekening houden met vertraging.
 
De omleidingsroute van de bussen loopt via de singels, Boulevard Heuvelink, Johan de Wittlaan, IJssellaan, Laan van Presikhaaf en Oude Velperweg.   
 
De verwachting is dat lijn 26, 27 en 29 de normale dienstregeling kunnen uitvoeren.
 
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen