Eis belachelijk inzake moord 15-jarige verdachte Facebookmoord op Arnhemse tiener.

ARNHEM – Nam Hau, de vader van de vermoorde Arnhemse Winsie, noemt de strafeis tegen de 15-jarige jongen die zijn dochter doodstak ‘belachelijk’. Voor de Arnhemse rechtbank werd tegen de verdachte van de zogeheten Facebookmoord een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist.

ARNHEM – Nam Hau, de vader van de vermoorde Arnhemse Winsie, noemt de strafeis tegen de 15-jarige jongen die zijn dochter doodstak ‘belachelijk’. Voor de Arnhemse rechtbank werd tegen de verdachte van de zogeheten Facebookmoord een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist.

Hau hoopte dat de verdachte volgens het volwassenenrecht zou worden berecht, maar omdat hij ten tijde van de moord 14 jaar was, is dat wettelijk niet mogelijk.

De jongen staat terecht voor de moord op de 15-jarige Winsie en poging tot doodslag op haar vader. De 16-jarige vriendin van Winsie zou opdracht hebben gegeven Winsie te doden, omdat die intieme dingen en roddels over haar op Facebook zou hebben gezet.

De vader van Winsie had het moeilijk in de rechtbank. Bij het voorlezen van zijn verklaring barstte hij in tranen uit. Hij hoopt dat aandacht voor de moord op zijn dochter ertoe leidt dat de gevaren van internetruzies voor het voetlicht komen.bron omroep Gelderland

update  Advocaat: verdachte op moord heeft voordat hij stak sorry gezegd tegen

Winsie. Hij heeft niet nagedacht over de betekenis en gevolgen van zijn daad. proces is gaande

Arnhem  – De rechtszaak tegen de 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel die wordt verdacht van het doodsteken van een even oud meisje,Winsie Hau uit Arnhem wordt openbaar behandeld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem maandag besloten. Het meisje werd gedood na een ruzie op Facebook.

De advocaat van de jongen, de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg hadden gepleit voor behandeling achter gesloten deuren. Volgens de rechtbank gaat het echter om een ernstige en uitzonderlijke zaak die bovendien grote impact heeft op de samenleving.

De rechtbank laat het belang van openbaarheid daarom zwaarder wegen dan de bescherming van de privacy. Alleen de persoonlijke omstandigheden van de minderjarige verdachte worden achter gesloten deuren behandeld.

De verdachte tiener zou op 14 januari het slachtoffer in opdracht van twee andere verdachten, een 16-jarig meisje uit Arnhem en haar 17-jarige vriendje uit Rotterdam, hebben gedood in haar ouderlijke woning. Dat tweetal moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen. Ze worden ervan verdacht de moord te hebben uitgelokt.

Eerder werd bepaald dat de zaak van het 16-jarige meisje achter gesloten deuren wordt behandeld vanwege de kwetsbaarheid van de verdachte. Of hetzelfde geldt voor haar 17-jarige medeverdachte wordt dinsdag aan het begin van de behandeling van de zaak bepaald.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen