De laatste fase van het groot onderhoud aan de N325 start morgen, op donderdag 15 augustus. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf knooppunt Velperbroek tot aan het Nijmeegseplein (Arnhem).
Het asfalt wordt vernieuwd en er komen twee nieuwe pechhavens. Er wordt zeven dagen per week gewerkt, ook ’s nachts. De N325 Pleijroute is wel open voor alle verkeer vanaf het Nijmeegseplein tot en met het knooppunt Velperbroek (A12). De werkzaamheden zorgen voor ernstige verkeershinder. Het advies is om alternatieven zoals de fiets, openbaar vervoer te gebruiken als dat kan. Maak alleen gebruik van de officiële omleidingsroutes en houd rekening met een vertraging van 15 tot 20 minuten zonder file.
Het werk in fase 3 wordt in twee delen uitgevoerd. In fase 3a, van do 15 t/m zo 18 augustus, wordt verkeer met bestemming Presikhaaf en IJsseloord II omgeleid via de Waterstraat (Velp) en Lange Water. Verkeer naar Arnhem wordt omgeleid via de afrit Arnhem-Noord. Doorgaand verkeer met bestemming Nijmegen, knooppunt Ressen en A15 wordt omgeleid vanaf knooppunt Velperbroek via de A12, A50 en A15 naar knooppunt Ressen.
Vanaf maandag 19 augustus is het deel van knooppunt Velperbroek tot aan de Westervoortsedijk weer open. Kijk op: www.gelderland.nl/a325-n325 bij documenten Fase 3a – informatieblad voor de toelichting met kaartjes.
In fase 3b is het gedeelte tussen de Westervoortsedijk en het Nijmeegseplein afgesloten. In het weekend van 22 tot en met 25 augustus is het ook niet mogelijk om het Nijmeegseplein te kruisen komende vanaf de A325 richting Arnhem Centrum en vice versa. Verkeer met bestemming Arnhem centrum wordt omgeleid via de Batavierenweg. Arnhem uitrijden en Industriepark Kleefse Waard, IJsseloord 1 en 2 verlaten kan via de hoofdomleiding A12, A50 en A15.
Kijk op: www.gelderland.nl/a325-n325 bij documenten Fase 3b – informatieblad voor de toelichting met kaartjes.
In de regio zijn meerdere werkzaamheden, zoals de werken aan de Waalbrug (Nijmegen) en de Apeldoornseweg in Arnhem. Met de andere wegbeheerders is veel overleg geweest evenals met de hulpdiensten. Er is goed over nagedacht en bewust gekozen om de overlast te concentreren gedurende één zomer. Bovendien rijden er in de zomervakantie 15% minder auto’s op de weg. Dit houdt de hinder beperkter.
Het advies aan iedereen is om goed rekening te houden met de werkzaamheden. Dit houdt in: de reis op tijd plannen, veilig blijven rijden en geduld hebben. De overlast duurt één zomer. Daarna is de weg weer spic en span, wat bijdraagt aan de veiligheid en de doorstroming.
Kijk voor actuele verkeersinformatie op: www.bereikbaargelderland.nl
. Kijk voor informatie over de werkzaamheden, informatiebladen met kaartjes per werkfase en veelgestelde vragen op: www.gelderland.nl/a325-n325 .