Drie jonge natuurbeschermers winnen Future For Nature Award 2021

Foto: Future for Nature Award

De drie winnaars van de prestigieuze natuurbeschermingsprijs, de Future For Nature Award 2021, zijn jonge, talentvolle natuurbeschermers uit Chili, Guatemala en Iran. Vrijdag 21 mei ontvangen Karolina Araya Sandoval (Chili), Monica Torres (Guatemala) en Mohsen Rezaie-Atagholipour (Iran) deze prijs én €50.000,- per winnaar tijdens het Future For Nature Award Event.

Burgers’ Zoo is een van de sponsoren van deze Award. De prijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Dame Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes.

Talentvolle natuurbeschermers uit Chili, Guatemala en Iran

Chili: Karolina Araya Sandoval

De Chileense Karolina Araya Sandoval (34 jaar) maakt grote stappen voor de bescherming van Chili’s kleinste vogelsoort, de Chileense boself. Ze heeft recent nieuwe broedgebieden ontdekt van deze bedreigde soort. Met haar stichting Picaflor de Arica creëert ze bewustwording over deze bijzondere kolibrie door samen te werken met de lokale bevolking. Zo zet ze alles op alles om het laatste stukje leefgebied van de Chileense boself te beschermen.

 

Guatemala: Monica Torres

De Guatemalaanse Monica Torres (32 jaar) heeft de verloren gewaande Campbell’s alligator lizard herontdekt. Monica wijdt haar carrière sindsdien aan het beschermen van deze hagedis en zijn leefgebied. Ze overtuigt boeren van het belang van herbebossing. Ze werkt samen met lokale bevolking om natuur te herstellen. En ze heeft daarnaast bijna 300 hagedissen herintroduceerd in hun natuurlijke omgeving.

 

 

Iran: Mohsen Rezaie-Atagholipour

De Iraanse Mohsen Rezaie-Atagholipour (35 jaar) werkt hard om mariene soorten te beschermen, in een land met een uitdagend politiek landschap en een voortdurende economische depressie.

Zijn onvermoeibare inspanningen hebben geresulteerd in het allereerste haaien- en roggennatuurbeschermingsproject van Iran. Mohsen’s voornaamste doel is het verminderen van de roggen en haaien-bijvangst. Hij doet dit door het bieden van praktische oplossingen en training aan vissers.

 

Inspirerend Virtual Award Event

Deze drie helden voor de natuur ontvangen op 21 mei 2021 tijdens het Future For Nature Award Event hun prijs. De Future For Nature Awards worden dit jaar voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt. Net zoals vorig jaar zal het een Virtual Event zijn, wat ons toestaat om over de hele wereld mensen te inspireren en verbinden. Bekijk de link van de Bekendmaking van Saba en Frans.

Nederlandse winnaars van Future For Nature Award

Met deze drie nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 42 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders:

  • Michiel Hötte (2008). Voor zijn prachtige werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger.
  • Maggie Muurmans (2009). Voor haar enorme inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië.
  • Els van Lavieren (2010). Voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.
  • Wietse van der Werf (2016). Onder andere voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.
  • Tjalle Boorsma (2020). Voor zijn toewijding in het beschermen van de laatste individuen van de blauwkeelara en hun habitat in Bolivia.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden