Natuurwandeling door Meinerswijk op 9 juni

Foto: IVN RijnWaal.Galloway

Op zondag 9 juni organiseert IVN RijnWaal een natuurwandeling in Meinerswijk. Deze excursie laat je kennismaken met het huidige Meinerswijk.

De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Hannesstraatje 2 in Arnhem (Elden).

Bij het Betuwse Elden

Deze oude, bij het Betuwse Elden gelegen, uiterwaarden van de Rijn zijn een onderdeel van de Gelderse Poort en omgevormd tot nieuwe natuur. Toch heeft het een lange historie. In deze polder lag een van de oudste nederzettingen van Nederland, totdat de Noormannen deze in 9de eeuw plunderden. De zichtbaar gemaakte contouren van een uit de Romeinse tijd stammend Castellum getuigen hiervan. In WOII durfden de geallieerden er niet de parachutisten te laten landen omdat ze vreesden dat het er te drassig zou zijn. Drassig is het er niet echt, maar als uiterwaarden gebied kan het wel overstromen als de Rijn hoog staat. Na WOII werd het een onderdeel van de IJssellinie, waar de dam/loopbrug nog van getuigd.

Kennismaken

Deze excursie laat je kennismaken met het huidige Meinerswijk waarin Galloway runderen, Koniks (paarden), bevers en vele vogelsoorten hun thuis vinden. Jullie volgen daar niet alleen de wandelpaden maar struinen ook over de door het vee gemaakte paadjes. Onderweg genieten we van de bloemenpracht en letten op alles wat de natuur ons te bieden heeft.

Praktische informatie

  • Op zondag 9 juni om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in Meinerswijk.
  • De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Hannesstraatje 2, 6843 NV in Arnhem (Elden).
  • De leider is de natuurgids Gijsbert Peelen mobiel 0610864179.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage (voor IVN RijnWaal) wordt op prijs gesteld.
  • Onze excursies zijn op eigen risico.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen