Hospicezorg keurmerk voor palliatieve unit Regina Pacis in Arnhem

Foto: Regina Pacis

De palliatieve unit van Regina Pacis, zorglocatie van Attent Zorg en Behandeling in Arnhem, mag de beschermde titel van ’High Care Hospice’ gaan dragen.

De palliatieve unit kreeg 18 maart jongstleden op alle domeinen de hoogst mogelijke waardering van de PREZO auditors. De auditors, allen expert op het gebied van palliatieve zorg, gaven een beoordeling op de zeven domeinen; woon- en leefsituatie, spiritueel, sociaal, fysiek, psychisch, de stervensfase en de nazorgfase. Hierdoor is de palliatieve unit volwaardig lid van de ‘Associatie voor High Care Hospices’.

‘Mooie erkenning’

‘De dag van de audit was een bijzondere en toch wel spannende dag.’, vertelt Marieke Klein , Manager Zorg van de somatische en palliatieve unit. ‘De passie voor de zorg aan mensen op hun kwetsbaarste moment in het leven, maakt dat ik trots ben op deze mooie unit. Het gaat bij deze erkenning niet primair om procedures binnen het zorgsysteem, er werd vooral gekeken naar de verhalen van naasten, cliënten en medewerkers, opgebouwd vanuit de zorgrelatie tussen patiënt/naaste en medewerker/vrijwilliger. En wat een mooie beloning en erkenning is deze certificering voor alle mensen die dag in dag uit bezig zijn met de cliënten en hun naasten van de palliatieve zorg.’

Associatie Hospicezorg Nederland

De Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN) is in 2014 ontstaan als opvolger van de Associatie High Care Hospices (AHCH). De Associatie Hospicezorg Nederland maakt zich sterk voor hoogwaardige hospicezorg met een nadruk op kwaliteit, kennisopbouw en kennisverspreiding. Het PREZO keurmerk kan behaald worden door organisaties die lid zijn van de AHzN. PREZO hospicezorg is specifiek ontwikkeld voor de zorg voor mensen in de laatste drie maanden van hun leven en de (na)zorg voor naasten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden