Kabinet verlengt maatregelen tot 28 april

Foto: Pixabay

De corona-maatregelen worden verlengd van maandag 6 april tot aan dinsdag 28 april. Het kabinet nam dit besluit op advies van het Outbreak Management Team.

Dit is volgens premier Rutte noodzakelijk om de verspreiding onder controle te krijgen en om de zorgmedewerkers te beschermen. De verspreiding van het virus gaat nog steeds door Nederland, maar lijkt volgens voorzichtige cijfers iets af te nemen.

Een week voor 28 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over het vervolg van de corona-maatregelen. Terug gaan naar normaal zal zeker met tussenstappen plaatsvinden.

Maatregelen

De genomen maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, het thuisblijven, alleen naar de supermarkt en thuiswerken blijven noodzakelijk om de verspreiding van het virus te vertragen.

De scholen blijven gesloten tot en met de meivakantie. Premier Rutte deed de oproep om niets te plannen voor het paasweekend en de meivakantie. Hij riep mensen op vooral niet door het land te gaan reizen.

Publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het corona-virus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen.

Complimenten

De premier is blij om te zien dat Nederland zich goed aan de maatregelen houdt. “We blijven allemaal zoveel mogelijk binnen en werken zoveel mogelijk thuis. We doen alleen boodschappen en houden daarbij anderhalve meter afstand. We wassen onze handen en niezen en hoesten in onze ellebogen”. Dat blijft belangrijk.

Hij heeft ook grote bewondering voor het aanpassingsvermogen, zelfdiscipline en improvisatievermogen van de Nederlanders. Scholen en universiteiten die oplossingen hebben uitgerold. Thuiswerkende ouders die kinderen helpen en tegelijkertijd onder controle proberen te houden. Supermarkten en ondernemers die de anderhalve meter en andere maatregelen proberen te waarborgen. En natuurlijk de zorgwerkers die het land draaiende houden.

“Houd dit alsjeblieft allemaal vol, achter de voordeur en daarbuiten. Op straat en in de supermarkt. Wees aardig en begripvol voor elkaar. Mensen staan klaar om te helpen als dat nodig is. Vraag ook eens aan een oudere buur of je iets voor hen kunt betekenen. Zelfs al wordt je niet ziek, het corona-virus raakt ons allemaal en dit is niet morgen voorbij. Alleen samen krijgen we het corona-virus onder controle.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden