Stichting Kamers met Aandacht zoekt kamers voor thuisloze jongeren in regio Arnhem

Foto:

Stichting Kamers met Aandacht wil het aantal dak- en thuisloze jongeren verminderen. Voor jongeren die net uit de jeugdzorg komen is de stap naar zelfstandig wonen te groot.

Voor deze jongeren is de stichting op zoek naar kamers in regio Arnhem.

Samenwerken met Jeugdhulp

Stichting Kamers met Aandacht is een initiatief van verschillende (jeugd)zorgorganisaties en gemeenten, waaronder Arnhem. De gemeente en de zorgaanbieders zoeken kamers bij particulieren. Het uitgangspunt is dat de jongere zelf de kamer huurt. De jeugdhulpverlener zorgt voor professionele begeleiding. Het is belangrijk dat de jongere informele steun krijgt van de verhuurder.

Aanbieden kamer

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden. Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel aandacht je wilt bieden. Samen met de coördinator bespreek je op welke wijze dit gebeurt.
Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen.
Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie.

Minimaal een jaar verhuren

De gemeente zoekt verhuurders die de kamer voor minimaal een jaar verhuren. De huurprijs mag niet hoger zijn dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. Kijk op www.kamersmetaandacht.nl voor meer informatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen