Lezing en muzikale voorstelling Sporen! op 4 september

Turnhal Ellecom
Turnhal Ellecom
Foto: Rheden.nieuws

Er is een lezing en muzikale voorstelling van Sporen! in Ellecom op zondagmiddag 4 september. Dit is (voorlopig) de laatste voorstelling die in 2022 wordt gespeeld, maar is wel direct een heel bijzondere belevenis.

Als locatie hebben ze gekozen voor de voormalige SS- traingshal in Ellecom.

Opleidingscentrum voor Nederlandse SS-ers

De hal was onderdeel van een opleidingscentrum voor Nederlandse SS-ers. De fundering voor het gebouw werd door 139 Joodse dwangarbeiders aangelegd, onder vreselijke omstandigheden. De werkzaamheden begonnen op 3 september 1942, tachtig jaar voor deze voorstelling.
De landelijk bekende sporthistoricus Jurryt van de Vooren zal voorafgaand aan de voorstelling vanaf 13.30 uur over de geschiedenis van sport in de oorlog, in Ellecom en daarbuiten, een presentatie houden op het terrein bij de trainingshal/turnhal en Avegoor.

Voorstelling Sporen!

De sporen naar vrijheid zijn onuitwisbaar. Hebben we in het verleden de juiste keuzes gemaakt en zijn we werkelijk vrij? Onder leiding van Hildo Flierman gaat Ensemble Somme Noord, met het professionele Minerva Strijkkwartet in de gelederen, in een theatervoorstelling met muziek, zang en dans op zoek naar een antwoord op deze vraag.
De voorstelling wordt als indrukwekkend en deels confronterend ervaren, en is mede daardoor minder geschikt voor kinderen onder twaalf jaar.
Kijk hier naar de trailer van Sporen!

Meer informatie

Meer informatie over de voorstelling klik hier.
Kaartverkoop voor Ellecom, met korting voor leden van Ellecoms Belang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen