Burgemeester Marcouch vierde Pasen online met zeven Arnhemmers

Foto: Gemeente Arnhem

Op 2 april sprak Burgemeester Ahmed Marcouch bij het online Paasontbijt met zeven Arnhemmers die een bewogen jaar achter de rug hebben. Samen keken ze terug op één jaar corona en vertelden ze over hun wensen voor een nieuw begin waar weer steeds meer mogelijk wordt.

Marcouch had een boodschap voor al zijn stadsgenoten: “Voor al ons Arnhemmers, gloort ook weer een beter, mooier, nieuw begin. Tot die tijd is mijn oproep: hou vol en steun elkaar, de laatste loodjes zijn het zwaarst. Want volhouden is de sleutel tot vrijheid.”

Een heftig jaar

De disgenoten van de burgemeester hadden bijzondere verhalen te vertellen. Leendert Douma (51) is vanwege corona zes weken in slaap gehouden in het ziekenhuis. Hij sprak over wat dit met hem deed en hoe hij nu nog gevoeliger is voor het lief en leed van anderen. Ambulanceverpleegkundige Eline Bruns (34) schoof aan bij het ontbijt na een dubbele nachtdienst en vertelde over het heftige jaar met zoveel coronapatiënten. Horecaondernemer Wolter de Bes (39) zei dat hij niet kan wachten weer gastheer te zijn voor de behoefte die zo groot is: elkaar ontmoeten. Studente pedagogiek Soukaina Bouguiour (19) voelt zich al een jaar opgesloten. Ze gaf een inkijkje in haar leven en hoe het haar lukt om ondanks allerlei beperkingen toch kinderen te begeleiden.
Daarnaast vertelden danseres Alexis Geddes (31), docent Erik-Jan Hakvoort (29) en de net gevaccineerde Marinette Vogt (76) hoe zij uitkijken naar de toekomst.

Dank

Burgemeester Marcouch bedankte zijn gasten aan het ontbijt voor hun indringende verhalen en hun inzet voor de stad. De hoop werd uitgesproken om elkaar fysiek te ontmoeten in het café-restaurant van horecabaas Wolter als dat weer kan.
Het gehele Paasontbijt is hier www.arnhem.nl/paasontbijt terug te kijken. Er is ook een korte video gemaakt met de boodschap van de burgemeester en een indruk van het gesprek: https://vimeo.com/532797436/10653a19ab (ook te downloaden).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden