Online Open Dag bij Produs praktijkonderwijs

Locatiedirecteur Rick Broekmans
Locatiedirecteur Rick Broekmans
Foto: Produs Praktijkonderwijs

Net als andere scholen kan Produs Praktijkonderwijs dit jaar vanwege de coronacrisis geen open dag houden. Voor Produs is dat extra jammer, want de school boekte vorig schooljaar uitstekende resultaten.

Dat was namelijk dat alle leerlingen die het officieel erkende PrO-diploma behaalden, hebben een baan of zijn begonnen aan een vervolgopleiding.

Honderd procent uitstroom

Locatiedirecteur Rick Broekmans is dan ook supertrots op zijn leerlingen en medewerkers: “Honderd procent uitstroom, dat is een topprestatie.” Produs is gevestigd in Arnhem-Zuid, maar trekt ook veel leerlingen uit plaatsen in de omgeving. Deze leerlingen kiezen voor een kleinschalige school met kleine klassen en betrokken docenten. Produs biedt een veilige en fijne sfeer, waardoor leerlingen zich snel thuis voelen. Iedere leerling krijgt de ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Dat kan op klassenniveau zijn, maar ook in groepjes of individueel. Ouders worden bij alles betrokken.
Het onderwijs van Produs is gebaseerd op vier pijlers: wonen, werken, vrije tijd en burger-schap. “We willen dat onze leerlingen zichzelf kunnen redden in de maatschappij. Daarom doen we alles om ervoor te zorgen dat leerlingen na Produs een baan hebben of een ver-volgopleiding gaan doen,” zegt Rick Broekmans.

Leren door te doen

Het motto van de school is Leren door te doen. Er zijn veel praktijkvakken en vanaf de eerste klas ook (interne) stages. In de derde klas hebben de leerlingen externe groepsstages in de vijf sectoren die Produs aanbiedt: horeca, groen, zorg, techniek en detailhandel. In de bovenbouw volgen de leerlingen een branchegerichte opleiding, die ze afsluiten met een erkend certificaat of diploma.
Veel leerlingen vinden een baan bij hun stagebedrijf. Andere leerlingen doen op Produs de Entree-opleiding van het mbo. Dan kunnen ze niveau 1 op hun vertrouwde school doen en daarna een mbo-opleiding op niveau 2 volgen op een roc. Op Produs kunnen leerlingen ook vmbo-deelcertificaten behalen.

Minilessen

Helaas is er dit jaar geen open dag, maar er zijn genoeg andere manieren om Produs te leren kennen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de minilessen op 28 januari of 4 februari (beide dagen van 12.30 tot 14.30 uur).
Je kunt je aanmelden via 026 – 320 88 30. Op dat telefoonnummer kun je ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, een echte les of een individuele rondleiding. Ga voor alle informatie en leuke filmpjes over Produs naar www.produsarnhem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen