Technische problemen bij facturering van het CAK

Foto: Pixabay

Personen die hulp en/of ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), moeten een eigen bijdrage betalen aan het CAK. Deze eigen bijdrage is in 2020 maximaal €19,- per maand.

Door een technisch probleem in de systemen heeft nog niet iedereen facturen voor de eigen bijdrage ontvangen. Het CAK doet er alles aan om haar Wmo-klanten zo snel mogelijk een persoonlijk bericht te sturen. De komende maanden versturen zij klanten die van de Wmo gebruik maken stap voor stap de facturen.

Wmo-hulp en ondersteuning

In verband met de landelijke coronamaatregelen is veel Wmo-hulp en ondersteuning niet geleverd. Daarom heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de eigen bijdrage voor de maanden april en mei 2020 niet in rekening te brengen. Deze personen betalen over heel 2020 dus maximaal 10 maanden x €19,- = maximaal €190,-.

Zet geld opzij

Het advies van het CAK aan mensen die zorg of ondersteuning vanuit de Wmo-ontvangen is: reserveer geld en leg alvast €19,- per maand opzij. Het is altijd mogelijk om kosteloos een betalingsregeling met het CAK af te spreken. Dit wordt aangeboden om betalingsproblemen te voorkomen. Klanten kunnen hier gebruik van maken zodra zij facturen ontvangen. Informatie hierover staat op alle facturen.

Meer informatie

Meer informatie over de Wmo is te vinden op www.hetcak.nl/wmo2020. Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Of bel 0800 – 1925: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur (gratis).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden