Politie hoefde niet grootschalig in te grijpen, maar bekeurde wel

Foto: Politie

Het afgelopen paasweekend heeft de politie ongeveer 1800 boetes uitgedeeld aan mensen die met drie of meer personen te dicht bij elkaar waren. Op de meeste plekken ging het goed en hielden veel mensen zich aan de regels die er zijn vanwege het coronavirus.

De politie moest een paar keer ingrijpen, maar bijna iedereen is zich ervan bewust dat je anderhalve meter afstand moet houden.

Geen compleet beeld van de situatie

Het aantal boetes geeft geen compleet beeld van de situatie in het paasweekend. Niet alleen de politie, maar ook handhavers van de gemeente kunnen namelijk een boete uitschrijven. “We zien dat er veel meldingen blijven komen over jongeren die in groepjes op straat zijn. We treden altijd op, soms door te waarschuwen, maar ook door boetes uit te delen,” licht Nationaal Commandant Max Daniel toe.

Nergens massaal moeten ingrijpen

“Daarnaast zagen we ook dat mensen er met het mooie weer op uit wilden. In sommige gemeenten waren voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals het sluiten van wegen of parken. Het was nu op sommige plekken wel druk, maar we hebben nergens massaal moeten ingrijpen. Anderhalve meter lijkt er bij veel mensen wel in te zitten, maar de oproep van de overheid is ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zeker met het mooie weer lijkt dat lastig,” aldus Daniel.

Geluidsoverlast en burenoverlast

Ook in de andere politiecijfers blijft te zien dat mensen veel thuis zijn. Er zijn nog steeds veel minder meldingen van diefstallen en inbraken. De meldingen over geluidsoverlast en burenoverlast blijven hoger dan normaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden