Steun de Arnhemse restaurants: ga thuis uit eten

Foto: Samen uit, samen thuis

De horeca in Arnhem en de rest van Nederland ligt grotendeels stil. De toekomst voor veel restauranteigenaars is momenteel onzeker en de komende weken zijn voor hen cruciaal.

In moeilijke tijden moeten we er echter samen het beste van maken. Daarom slaan verschillende, soms ook concurrerende, merken en bedrijven uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche hun handen ineen en komen zij met het branchebreed initiatief voor alle restaurants in Nederland: ‘Samen uit, samen thuis’.

Thuis uit eten

Met ‘Samen uit, samen thuis’ roepen zij Nederlanders op om júist nu ‘uit eten’ te blijven gaan, maar dan thuis om zo je favoriete lokale restaurants te blijven steunen en de drastische omzetderving van veel restauranteigenaren en franchisenemers enigszins te beperken. De branche benadrukt hierbij dat de door de overheid opgelegde maatregelen, waaronder het houden van 1,5 meter afstand, zowel bij het afhalen als het contactloos laten bezorgen van maaltijden te allen tijde gerespecteerd dienen te worden.

Razendsnel omschakelen

Nu we massaal onze dagen binnenshuis slijten, blijft voor veel restauranteigenaren en franchisenemers alleen het bezorgen van maaltijden over om een deel van de gederfde inkomsten op te vangen. Ook veel restaurants die tot voor kort niet met bezorging of afhalen bezig waren, kiezen nu voor dit alternatief of zetten zelf een bezorgdienst op. Zij zetten alles op alles om mensen op deze wijze alsnog van hun gerechten te laten genieten. Ook in Arnhem zijn naast de diverse bekende bezorgers ook heel veel andere restaurants gestart met bezorgen. Even googelen en je vindt ze snel.

Initiatiefnemers

Samen uit, samen thuis’ is een partner-initiatief van Ben & Jerry’s, Burger King, Coca-Cola in Nederland, Deliveroo, Domino’s, FEBO, I Love Sushi, KFC, Lipton Ice Tea, Subway, Thuisbezorgd.nl, Uber Eats, Unilever Food Solutions, Vermaat en Vrumona die zij aan zij staan om de gehele horecasector te ondersteunen. Zij roepen mensen juist nu op om hun favoriete restaurant te helpen door er te bestellen of af te halen en een foto van hun bezorg- of afhaalmaaltijd te delen op social media met de hashtag #samenuitsamenthuis. 

Alle restaurants en bezorgplatformen zijn extra voorzichtig en nemen alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. De adviezen van het RIVM worden nauwgezet opgevolgd en contactloos is de nieuwe norm voor afhalen, drive-through en bezorgen. Daarnaast roepen we iedereen op alleen naar buiten te gaan wanneer dit strikt noodzakelijk is en 1,5 meter afstand te houden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden