Willem van Gent is de Arnhemse Held van 2019

Foto: Roos Prins

Tijdens een feestelijke avond op woensdag 11 december in Rozet is Willem van Gent uitgeroepen tot dé Arnhemse Held van 2019. Bijna 650 Arnhemmers brachten hun stem uit.

De verkiezing werd georganiseerd door Rozet.

Hoeksteen van het Spijkerkwartier

Willem, medebeheerder van buurtcentrum De Lommerd en hoeksteen van het Spijkerkwartier, was samen met vier andere Arnhemmers genomineerd voor de titel. Dat waren Rein Turk (Stichting Vakantiekampen Malburgen), Elin de Koning (Het Havermelkmeisje), Gianno Sprockel (Jonge Creatievelingen Arnhem) en Dirk Zeldenrust (voorvechter duurzaamheid). Bijna 650 Arnhemmers brachten een stem uit. Met 28% van de stemmen ging Willem van Gent er met de titel vandoor.
Van Gent doet vrijwilligerswerk in en voor de wijk. Dit houdt in onder ander beheer van buurtcentrum de Lommerd, Spijkerenergie, DeBlauweWijkEconomie en De Eigen Wijze Wijk.

Heldenrollen

In Rozet hangen heldenrollen. Dat zijn rollen met foto’s erop van mensen die belangrijk zijn (geweest) voor Arnhem. Om ook de helden van nu een plek te geven op de rollen, vroeg Rozet aan Arnhemmers om hun held door te geven. Ruim 50 helden werden aangemeld. Een jury koos daaruit de vijf genomineerden.

Binnenkort zal Willem van Gent een plek krijgen op een van de heldenrollen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden